Tip na večeři - Červená řepa podle Jamieho Olivera se špenátem z kopřiv

11. května 2013 v 21:53 | Elentari |  Vaření a pečení
Nestíhám, nestačím,... ale jídlo se snažím neflákat. Pečené červené řepě jsem propadla už dávno, ale kopřivy jsem objevila teprve minulý týden :-)



A co kdybych to zkombinovala?





Rozpis receptu je cca pro 2 osoby.

Červená řepa podle Jamieho Olivera
- recept jsem našla na internetu, je to nějak takto:
  • na 500g červené řepy budeme potřebovat
  • 7 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce balsamikového octa (dala jsem trochu méně)
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • alobal

Řepu nakrájíme na kousíčky (plátky, kostky, jak chcete :-)). Na plech si natáhneme alobal tak, abychom tam měli "dvě délky plechu" (jedna vrstva bude pod řepou a druhá vrstva ji přikryje). Řepu rozprostřeme na alobal, posolíme, opepříme, dáme majoránku (snad ani nemusí být, komu jak chutná). Alobalem řepu přikryjeme a utěsníme na všech strnách kromě jedné, kudy tam dopravíme olej a balsamikový ocet. Dáme do trouby a na 200°C pečeme asi hodinu.

A teď špenát z kopřiv - s belzepkovou variantou:
  • olej nebo máslo na smažení
  • 1 cibule
  • 2 hrsti (horkou vodou) zpařených nakrájených kopřiv
  • asi půl hrnku mléka (sójového, mandlového, rýžového, pokud kravské nemůžete)
  • krupice (pohanková)
  • stroužek česneku (prosímvás, nemáte nějaký tip na chutný česnek? )
  • 1 vejce
  • muškátový květ nebo muškátový ořech
  • sůl


Na rozpáleném oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené kopřivy, mléko a vše zaprášíme krupicí. Necháme chvíli dusit. Když je krupice měkká (uvařená), přidáme vejce, rozmnělněný česnek, osolíme a lehce dochutíme muškátovým květem/ořechem.

Přeji dobrou chuť!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama