Zdravě i nezdravě, hlavně že je to domácí!

13. listopadu 2012 v 14:19 | Elentari |  Vaření a pečení
Letos se urodilo zase spoustu jablíček, tak jsem toho využila a ze zdravých a hezkých jsem udělala Kryštůfkovi přesnídávky.
Vykrájela jsem jádřince, ale slupku jsem nechala - samozřejmě jen tu hezkou a bez strupů. Obsahuje totiž pektin, který přesnídávku hezky zahustí. V troubě jsem je rozpekla při 200°C za cca 20 minut. Ještě teplé jsem je přepasírovala přes cedník s většími otvory a bylo hotovo. Přesnídávkou jsem naplnila do skleničky a sterilovala při 80°C cca 20-30 minut.



Moje aktuální (h)řešení na zlepšení nálady je skořicová zmrzlina. Nikde v okolí ji neprodávali, vždycky jsem na ni musela zajít do místí cukrárny. Ale to už je všechno pasé. Můžu ji mít, kdy budu chtít. :-)
Stačí šlehačku, stejné množství sallka a lžičku skořice (popř. ještě vanilkový cukr) vyšlehat, naplnit s ní nějakou vhodnou nádobu a šup s tím do mrazáku.
Myslela jsem si, že bez zmrzlinovače, který zmrzlinu při chlazení míchá, to nebude ono, ale strukuturou mě přijde srovnatelná jako kupovaná v krabičče.


Dobrou chuť!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama